Amerika Sınav Sistemi

SAT

Amerika’da lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin alması gereken sınavlardan biri olan SAT (Scholastic Aptitute Test) hakkında genel bilgi için www.collegeboard.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

ACT

Amerika’da lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin alması gereken sınavlardan biri olan ACT (American College Test) hakkında genel bilgi için www.act.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

TOEFL

Amerika’da eğitim alabilmek için İngilizce dil becerilerinizi ölçen sınavlardan biri olan TOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language) sınavı hakkında genel bilgi için www.ets.org/toefl adresini ziyaret edebilirsiniz.

GRE

Amerika’da Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanlarında yüksek lisans veya doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler GRE (Graduate Research Examination) sınavı hakkında genel bilgi için www.ets.org/gre adresini ziyaret edebilirler. .

GRE Subject Tests hakkında hazırladığımız sunuma buradan ulaşabilirsiniz.

GMAT

Amerika’da İşletme ve alt dallarında yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler GMAT (Graduate Management Admission Test) sınavı hakkında genel bilgi için www.mba.com adresini ziyaret edebilirler.

DİĞER SINAVLAR

Amerika’da Tıp Eğitimi almak istiyorsanız Medical College Admission Test’e  (MCAT) girmeniz gerekmektedir. MCAT sınavı ile ilgili bilgi almak için Association of American Medical Colleges sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’de Tıp Eğitimine devam edip, Amerika’da ihtisas yapmak istiyorsanız, United States Medical Licensing Examination (USMLE) sınavını almanız gerekmektedir. USMLE sınavı ile ilgili bilgi almak için United States Medical Licensing Examination sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Amerika’da Hukuk Eğitimi almak istiyorsanız Law School Admission Test’e (LSAT) girmeniz gerekmektedir. LSAT sınavı ile ilgili bilgi almak için Law School Admission Test sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Amerika’da Diş Hekimliği okumak için Dental Admission Test (DAT) alınmalıdır. Bu sınav ile ilgili bilgi için Dental Admission Test sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Amerika’da Eczacılık okumak için Pharmacy College Admission Test (PCAT) alınmalıdır. Bu sınav ile ilgili bilgi için Pharmacy College Admission Test sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Amerika’da Veterinerlik okumak için Veterinary College Admission Test (VCAT) alınmalıdır. Bu sınav ile ilgili bilgi için Veterinary College Admission Test sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın